Jozef Milan Futbal

Čo malo platiť, už neplatí: Zreľák ide do Slovana. Vracia sa Sapara

V stredu priniesli agentúry viaceré informácie z ružomberského futbalového klubu. Najprekvapujúcejšia hovorí, že slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Adam Zreľák definitívne prestúpil z MFK Ružomberok do Slovana Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Čo malo platiť, už neplatí: Zreľák ide do Slovana. Vracia sa Sapara
Zdroj: TASR

„V klube sme šťastní, že sa nám tento prestup podaril zrealizovať. Sme presvedčení, že príchodom Zreľáka do Slovana vzrastie naša útočná sila,“ povedal generálny riaditeľ „belasých“ Dušan Tittel. Talentovaný útočník sa dohodol na dva a pol ročnej zmluve s následnou ročnou opciou. Adam Zreľák mal pôvodne odohrať jar v Ružomberku, čo mala byť aj trénerova podmienka.

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…-ligu-194606

Návrat reprezentanta

Skúsený slovenský futbalista Marek Sapara sa po vyše ôsmich rokoch vracia do MFK Ružomberok. Ako informoval portál profutbal.sk, 32-ročný stredopoliar sa v stredu zapojil do prípravy fortunaligového klubu a pod Čebraťom odohrá celú jarnú časť sezóny. Jeho zotrvanie na Liptove je isté minimálne do leta.

Sapara pôsobil v Ružomberku v rokoch 2002–2006, pričom v roku 2006 získal s klubom cenný double. Po tomto úspechu prestúpil do Rosenborgu Trondheim, s ktorým dvakrát triumfoval v najvyššej nórskej súťaži a zahral si s ním aj Ligu majstrov. Košický odchovanec potom okúsil turecký futbal, kde postupne vymenil dresy Ankaragücü, Trabzonsporu, Gaziantepsporu, Ankarasporu a naposledy Osmanlisporu. V národnom drese odohral 38 stretnutí a dal v nich päť gólov.

Masaryk podpísal zmluvu, Putnocký do Poľska

Podľa webu MFK sa do klubu definitívne vracia útočník Pavol Masaryk. „Tridsaťštyriročný futbalista, ktorý sa v sezóne 2011/2012 práve ako hráč nášho klubu stal druhýkrát vo svojej kariére kráľom strelcov, potvrdil pred trénerom Ivanom Galádom svoje futbalové schopnosti a následne sa dohodol s klubom na zmluve do konca kalendárneho roka,“ uvádza mfkruzomberok.sk.

Dres slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok si už v jarnej časti Fortuna ligy neoblečie brankár Matúš Putnocký. Dohodol sa totiž sa spolupráci s účastníkom poľskej ligy Ruchom Chorzów. Náhradou za 30-ročného gólmana bude brankár Štefan Senecký.

Zdroj: tasr/ mfk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM