Ivana Milanová Krimi

DONOVALY: Lesný robotník náhle skolaboval, pomáhali horskí a leteckí záchranári

Záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS) oblastného strediska Veľká Fatra zachraňovali dnes dopoludnia lesného robotníka na Donovaloch, ktorý náhle skolaboval. Na miesto boli vyslaní i leteckí záchranári z Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku DONOVALY: Lesný robotník náhle skolaboval, pomáhali horskí a leteckí záchranári
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Ako informuje HZS na svojej webovej stránke, z tiesňovej linky Záchrannej zdravotnej služby prišla žiadosť o súčinnosť pri zásahu v lesnom poraste, kde skolaboval 28-ročný lesný pracovník. Na miesto boli vyslaní i leteckí záchranári z Banskej Bystrice.

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Banskej Bystrice letela dnes krátko predpoludním na Donovaly do časti Polianky. Pomoc leteckých záchranárov potreboval 28-ročný muž, ktorý po náhlom kolapse ostal v bezvedomí. Prítomní svedkovia začali na mieste s laickou resuscitáciou. Po príchode lekára leteckých záchranárov, ktorý bol k zranenému spustený pomocou lana, bol muž už pri vedomí. Po poskytnutí potrebnej liečby ho v spolupráci s Horskou záchrannou službou záchranári nabalili do transportného saka a z terénu boli obaja evakuovaní. Počas medzipristátia ho posádka vrtuľníka preložila na palubu a v stabilizovanom stave letecky previezla do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…sedia-238355

http://ruzomberok.dnes24.sk/…-1300-238225

http://ruzomberok.dnes24.sk/…berku-238320

http://ruzomberok.dnes24.sk/…tredy-238323

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM