Ivana Milanová Správy

Horskí cyklisti sa presunú z kopcov do historického centra mesta

Na netradičnom cyklistickom podujatí Ružomberské schody si v prvú septembrovú nedeľu zmerajú cyklisti svoje sily na 30-kilometrovej trase cez ružomberské ulice. Prekonajú pritom štyri schodiská s niekoľkými stovkami schodov.

Ilustračný obrázok k článku Horskí cyklisti sa presunú z kopcov do historického centra mesta
Zdroj: Dnes24.sk

„Po ružomberskom rínku, ktorý vyrástol ešte v časoch, keď vznikala povesť o ružomberskej ruži, premávali kedysi rytieri na koňoch. Teraz to budú novodobí adrenalínoví jazdci na horských bicykloch, zdolávajúci členitý reliéf centra Ružomberka,“ povedal Martin Hromada z ružomberskej radnice. Adrenalín sa dá podľa neho zažiť nielen na liptovských kopcoch, ale aj v meste.

Novinkou tohto ročníka sú preteky pre deti.

„Miniokruh vedie centrom mesta a je vhodný pre chlapcov a dievčatá od šesť do 12 rokov. Organizátori mysleli aj na menej zdatných jazdcov a pripravili okruh ulicami mesta bez zdolávania schodov,“ doplnil Hromada.

„Liptov ponúka viac ako 800 kilometrov značených cyklotrás. Týmto podujatím však lákame ľudí netradične s bicyklom do historického centra mesta. Podobné podujatia majú vo svete veľmi dobrý ohlas,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková. Okrem športovania v uliciach mesta na zvedavcov čaká aj zaujímavý sprievodný program s tombolou.

Prečítajte si tiež:

Dievčatá (13, 8) ušli z domu a pátrala po nich polícia. Všetko kvôli opitým rodičom…

Agresívny Bulhar napadol v ružomberskom bare dvoch mladíkov, jedného bodol

Ružomberské schody
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM