Jozef Milan Samospráva

Predaj školičky po druhé: Bude z nej KAMO?

Mestskí poslanci na júnovom rokovaní neschválili predaj bývalej školy pre nadané deti v centre mesta, ktorá je familiárne nazývaná "školičkou". Ministerstvo vnútra si túto budovu vybralo ako budúce klientske centrum Okresného úradu. Dnešná Mestská rada bude o veci rokovať znova.

Ilustračný obrázok k článku Predaj školičky po druhé: Bude z nej KAMO?
Foto: Jozef Milan

Pripravené uznesenie Mestskej rady odporúča Mestskému zastupiteľstvu schváliť predaj stavby základnej školy a pozemku, zastavaného touto stavbou Slovenskej republike – Ministerstvu vnútra Slovenskej republiky pre zriadenie tzv. KAMO t.j. kontaktného administratívneho miesta občana. KAMO má zabezpečiť zjednodušený kontakt občana s miestnou štátnou správou. Obyvateľ okresu Ružomberok by si tak mal na jednom mieste vybaviť všetky svoje požiadavky za úseky miestnej štátnej správy.

Predaj alebo okres II.triedy

V predloženom materiále sa uvádza: V prípade, že nedôjde ku prevodu objektu na MV SR, zriadenie KAMO pre okres Ružomberok sa posunie na rok 2015 s tým, že niektoré agendy miestnej štátnej správy sa presunú do Dolného Kubína. Je pravdepodobné, že v Ružomberku (po ukončení reformy štátnej správy) budú agendy:

  • CO a krízové riadenie, životné prostredie, kataster, sociálne veci a rodina ako okresný úrad II. kategórie, ktorých má byť na Slovensku 23
  • ostatné agendy ako lesný a pozemkový úrad, doprava a cestné a pozemné komunikácie, veterinárna správa, úrad verejného zdravotníctva, Vnútorná správa – doklady, evidencia výpis z OR a živnostenské podnikanie, agenda daní, agenda Sociálnej poisťovne, agenda zdravotnej poisťovne v okrese RK nebudú, pretože tieto agendy má mať okresný úrad I. kategórie, s predpokladaným počtom v 41 okresoch

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…riedy-156758

zdroj: www.ruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM