Jozef Milan Samospráva

Predaj školičky po tretie: Mimoriadne zastupiteľstvo

Posledný septembrový týždeň rokovali mestskí poslanci. Primátor Ján Pavlík prekvapivo a bez udania dôvodu stiahol z programu predaj bývalej školy pre nadané deti v centre mesta Slovenskej republike za 1,-€. Dnes sa bude o veci rozhodovať na mimoriadnom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku Predaj školičky po tretie: Mimoriadne zastupiteľstvo
Foto: Jozef Milan

Mestskí poslanci na júnovom rokovaní neschválili predaj bývalej školy, ktorá je familiárne nazývaná „školičkou“. Ministerstvo vnútra si túto budovu vybralo ako najvhodnejšiu pre zriadenie tzv. KAMO t.j. kontaktného administratívneho miesta občana. KAMO má zabezpečiť zjednodušený kontakt občana s miestnou štátnou správou, tak aby si na jednom mieste vybavil všetky svoje požiadavky za úseky miestnej štátnej správy.

Predaj za 1,–€

Ministerstvo vnútra v rámci reorganizácie štátnej správy požiadalo mesto o predaj budovy za 1,–€ s tým, že nemá peniaze na kúpu, len na prestavbu. Okrem ceny boli otvorené aj ďalšie problémy, ako prípadný spätný odkup od štátu taktiež za 1,–€, problém parkovania v centre mesta, alebo ústretovosť štátu, napr. ponuka budovy Koniarne mestu na výmenu.

Ružomberok – okres II.triedy?

V podporných argumentoch pre predaj – okrem zjednodušeného kontaktu občana s úradmi – bol použitý aj predpoklad, že ak nedôjde ku prevodu objektu na MV SR, zriadenie KAMO sa posunie na rok 2015 a niektoré agendy miestnej štátnej správy sa presunú do Dolného Kubína. V Meste by tak vznikol okresný úrad tkz. II. kategórie bez možnosti vybavovania viacerých dôležitých požiadaviek občanov.

Parkovacie plochy na Nábreží M. R. Štefánika

V okolí školičky prebiehajú už vyše mesiaca intenzívne práce na realizácii investičnej akcie, ktorá má zabezpečiť nové parkovacie miesta a celkové skrášlenie priestoru ( fotogaléria).

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…riedy-156758

Parkoviska Nábr.MRS
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM