Ivana Milanová Správy

TOP 5 ČLÁNKOV TÝŽDŇA: prehľad toho najčítanejšieho z Ružomberka

Za sedem dní sme priniesli viacero zaujímavých tém z nášho mesta. V posledný deň ponúkame prehľad najklikanejších článkov, ktoré vás najviac oslovili.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 ČLÁNKOV TÝŽDŇA: prehľad toho najčítanejšieho z Ružomberka
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

1.Furmanské preteky v Martinčeku

Sobota bola v malej dedinke pri Ružomberku Martinček rušná. Konali sa tu preteky v zručnosti a šikovnosti pohoničov s ťažnými koňmi. Pretekalo sa v dvoch kategóriách – ťažký ťah dreva a ovládanie koňa v jednozáprahu pri prejazde cez prekážky. Malú ukážku z toho ako kone súťažili môžete vidieť aj vo videu pod článkom.

POZVÁNKA: na II. ročník Furmanských pretekov

2.V Ružomberku už máte zelenú

Mesto vo štvrtok informovalo že, dlho očakávaná zelená vlna na semaforoch hlavných ciest mesta sa postupne zavádza do praxe. Projekt stál radnicu 14 930 eur. Zároveň bola na ružomberských semaforoch zavedená nová služba – krátke blikanie zelenej, tesne predtým, ako má naskočiť oranžová a potom neobľúbená červená.

VEDELI STE, ŽE: Na väčšine križovatiek Ružomberka už máme zelenú vlnu?!

3. Čo by sa tak dalo robiť v Ružomberku cez víkend?

Odpoveď s tipmi našej redakcie nájdete na našej stránke každý štvrtok a môžete v ňom ľahko propagovať podujatie, o ktorom by sa malo vedieť. Stačí nám napísať. Kontakt na redakciu nájdete aj v tomto článku, ktorý bol tretím najčítanejším cez týždeň.

TIPY na VÍKEND: čo ponúkne Ružomberok prvý októbrový víkend?

4. Veselá návšteva na poďakovaní za úrodu

Vlkolínec spríjemnil minulú nedeľu (25.09.) každému návštevníkovi prechádzku po tejto malebnej dedinke zapísanej v UNESCU akciou Poďakovanie za úrodu. Stretlo sa tu toľko ľudí, ako už dávno nie a program ani počasie nesklamalo. Zlatý klinec programu, na ktorý sa tešila najväčšia časť publika, bola to energická a neúnavná Eva Máziková.

Na Vlkolínec prišla zaspievať Eva Máziková

5.Pomôžte a zahlasujte za projekty z nášho mesta

Ružomberčania priložte ruku k dielu, naše mesto môže dostať finančnú podporu 5 500€ na projekt oddychoviska – Učila ma stará mať na sídlisku Roveň, kde by mali mať možnosť všetky tri generácie obyvateľov aktívne relaxovať.

Pomôžte a HLASUJTE za novú oddychovú zónu s knižnou búdkou!

Môže Vás zaujímať:

POZNÁVAJTE LIPTOV: Liskovská jaskyňa a Jánošíkova päsť

Zdroj: YouTube.com
Top 5 článkov týždňa
5
Galéria
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM