Jozef Milan Samospráva

Začala sa oprava lavice ponad Váh. Chodci, modlite sa za dobré počasie!

Vo štvrtok doobeda firma Firesta uzatvorila pre verejnosť lavicu ponad rieku Váh a začala stavať posuvné lešenie, z ktorého ju bude opravovať. Práce, ktoré majú podľa zmluvy trvať maximálne do 25.novembra, nebudú stáť viac ako 40 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa oprava lavice ponad Váh. Chodci, modlite sa za dobré počasie!
Foto: Jozef Milan

Lavica ponad najdlhšiu slovenskú rieku spája centrum Mesta so železničnou a autobusovou stanicou, a zároveň prepája kataster Ružomberka a Likavky. Podľa dostupných informácií prejde denne po moste priemerne osemtisíc ľudí. Kvalitná a rýchla oprava je preto v záujme širokej verejnosti, a isto bude pod jej drobnohľadom.

Predmet a doba opravy

„Zo statického posudku vyplynulo, že lavica je v dobrom stave a je schopná prevádzky ešte mnoho rokov. Jediná úprava, čo sa týka statiky, bude privarenie dvoch kovových nosníkov na podpery,“ povedal asistent primátora Micahl Praženica. Lavica bude rekonštruovaná opieskovaním a novým náterom vysokokvalitnými epoxidovými farbami, vymenia sa podlážky, nové budú z namoreného jaseňa. Práve realizácia náterov bude hrať dôležitú úlohu pri dodržaní doby trvania celej opravy. V prípade daždivého a navyše chladného počasia by sa podľa Pavla Dobrodeja, vedúceho oddelenia investícií a komunálnych služieb MsÚ, mohla celá oprava predĺžiť.

Ani zrnko do vody

Nátery a opieskovanie prebehnú netradičným spôsobom tak, aby do vody nepadlo ani zrnko piesku alebo kvapka farby. „Na lavici sa buduje špeciálna konštrukcia, ktorá tento proces umožní – v opačnom prípade by to z enviromentálnych dôvodov nebolo ani možné,“ dodal Michal Praženica. Podľa našich informácií bude lavica po oprave modro-biela.

Súvisiaci článok:

Oprava lavice ponad Váh
8
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM