Rôzne

Ktorým hoteliérom na dolnom Liptove bude na Vianoce svietiť Liptovská hviezda?

Dve desiatky ubytovacích zariadení na Liptove sa pobijú od 20. októbra do 10. decembra o certifikát kvality s názvom Liptovská hviezda. Ambíciou organizátorov je poskytnúť zákazníkovi prehľad poskytovaných služieb a odporučiť mu ubytovacie zariadenia s garanciou kvality.

Ilustračný obrázok k článku Ktorým hoteliérom na dolnom Liptove bude na Vianoce svietiť Liptovská hviezda?
Zdroj: Dnes24.sk

Tretí ročník so sebou prináša nové ubytovacie zariadenia, prísnejšie prideľovanie bodov i vylepšenú metodiku hodnotenia. Tohtoročné hodnotenie bude najkomplexnejšie v doterajšej histórii. Projekt sa tento rok zameriava nielen na ubytovanie, no zároveň aj na stravovacie služby. Hodnotiť sa preto bude recepcia, reštaurácia a la carte, reštaurácia polpenzia, raňajky, ubytovací úsek a samotná prezentácia zariadenia. Projekt by mal motivovať aj ubytovateľov k neustálemu zlepšovaniu a skvalitneniu poskytovaných služieb.

„Inšpektori turistickej organizácie Region Liptov budú ubytovacie zariadenia hodnotiť na základe neohlásených anonymných návštev. Ich úloha bude zamerať sa na všetky aspekty kvality a za každý prideliť určitý počet bodov,“ opisuje metodiku hodnotenia Darina Bartková, riaditeľka OOCR Region Liptov.

Pri hodnotení má podľa jej slov veľkú váhu kvalita personálu a jeho komunikácia s klientom, ochota, úslužnosť a schopnosť čo najlepšie predať služby, ktoré ubytovacie zariadenie poskytuje. Koľko hviezd a komu budú svietiť ďalšie dva roky, sa dozvieme v polovici decembra.

Do súťaže sa pred dvomi rokomi zapojilo iba 16 ubytovacích zariadení, ktoré sa nebáli ísť s kožou na trh. Čítajte v príspevku.

Ilustračné foto: rk24

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM