Ivana Milanová Basketbal Basketbal

MBK Ružomberok získal novú hráčku do nastávajúcej sezóny

Basketbalový klub MBK Ružomberok získal z konkurenčného ŠKP 08 Banská Bystrica slovenskú reprezentantku do 20 rokov Miroslavu Mištinovú.

Ilustračný obrázok k článku MBK Ružomberok získal novú hráčku do nastávajúcej sezóny
Zdroj: TASR

Ružomberok pokračuje v postupnom budovaní kádra pre nastávajúcu sezónu.

„Je to perspektívna a univerzálna hráčka, ktorá môže hrať na poste dvojky i trojky. Treba si však uvedomiť, že zatiaľ to nie je hotová hráčka, ktorá bude celé družstvo ťahať. Prišla k nám, aby sa posunula ďalej. Očakávam od nej, že bude tvrdo na sebe pracovať,“ vyjadril sa k novej akvizícii tréner Ružomberka Juraj Suja.

Mištinová bola v sezóne 2015/2016 najvyťaženejšou hráčkou družstva spod Urpína, s priemerom 12,3 bodu na zápas jej patrilo medzi extraligovými strelkyňami tretie miesto. V najvyššej ženskej súťaži pomohla Banskej Bystrici ku konečnému šiestemu miestu a juniorskému družstvu k titulu majsteriek Slovenska. Vedenie ružomberského klubu podpísalo s 19-ročnou hráčkou päťročný kontrakt.

Miroslava Mištinová sa narodila 2. júna 1997. V Banskej Bystrici hrávala na pozícii krídla. V uplynulej sezóne odohrala 40 zápasov a takmer 1247 minút, zaznamenala 492 bodov a bola suverénne najlepšou strelkyňou družstva. Dala 154 košov za dva body, 37 trojok a pripísala si na konto 219 doskokov (60 útočných, 159 obranných).

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…zenia-239936

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ercan-239941

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM