Ivana Milanová Krimi

Podvodníci Ružomberok neobchádzajú. Spať sú tí, čo hrajú na city

Určite ste už v centre mesta videli chromých bedákov, ktorí na konci divadelnej smeny poberú kulisy a odkráčajú užívať si naše peniaze. Minulý týždeň o 100 eur obrali aj predavačku.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci Ružomberok neobchádzajú. Spať sú tí, čo hrajú na city
Zdroj: TASR

Mestská polícia chce upozorniť obyvateľov a návštevníkov mesta, aby si dávali pozor na podvody, ktoré sa nevyhýbajú ani Ružomberku.

Kasa v obchode ľahšia o 100€

Mestská polícia objasňuje priestupok proti majetku, ktorého a mali dopustiť zatiaľ neznáme osoby tým, že v utorok 30. augusta vošli do jedného z obchodov na ulici Mostová a predstierali záujem kúpiť tovar. Žena a muž pri platení použili bankovku veľkej hodnoty a začali ešte dokladať ďalšie drobnosti na zaplatenie. Kúpu si však rozmysleli a chceli vrátiť peniaze späť, obidvaja pritom zabávali obsluhu. Po ich odchode si predavačka prepočítala hotovosť v pokladni a zistila, že jej chýba 100 eur. Hoci za nimi rýchlo vybehla na ulicu, už ich nikde nevidela. Následne vec oznámila na mestskú políciu.

Pokuta ich vyliečila z hluchoty

Ani nie o dve hodiny neskôr už mestskí policajti riešili ďalší priestupok, keď sa skupinka Rumunských občanov vydávala za hluchonemých a takýmto podvodným spôsobom sa snažila získať od ľudí peniaze. Vyvolať súcit im v tomto prípade pomáha aj tlačivo, ktoré vložia vytipovanému človeku do ruky mysliac si, že takto pôsobia dôveryhodne. Veľká väčšina ľudí ich už ignoruje, no stále sa nájdu dôverčiví ľudia, ktorí im prispejú. V tomto prípade, hneď potom ako sa zázračne vyliečili a začali opäť počuť im mestskí policajti uložili blokovú pokutu a zakázali ďalšie protiprávne konanie na území mesta.

Foto: ilustračné

Môže Vás zaujímať:

Hurá na korčule: Kedysi nebezpečný zimný štadión je po rekonštrukcii

Aj vaša výplata prekročila vlani hranicu 900 eur? Vieme, kto zarobil najviac

Podvodníci Ružomberok neobchádzajú. Spať sú tí, čo hrajú na city
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Mestská polícia Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM