Ivana Milanová Rôzne

XIX. ročník Ružomberskej ruže veteránov

Automotoklub (člen OZ Tespo) v spolupráci s mestom Ružomberok nám pripravili v centre mesta krásne sobotné (18.06.) doobedie. Všetci sme si mohli nostalgicky zasnívať, starší aj zaspomínať, na časy dávno minulé prostredníctvom nablýskaných vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku XIX. ročník Ružomberskej ruže veteránov
Zdroj: Dnes24.sk

Motoristi zo Slovenska, Poľska a Česka sa stretli v sobotu (18. 6.) na už tradičnej akcii – 19. ročníku Ružomberskej ruže veteránov. Na Mostovej ulici a ulici Podhora stálo medzi 9:00 – 10:00 hodinou vyše 100 historických áut a motocyklov, Najstarším bol automobil Dodge Turing z roku 1923.

Návštevníci si mohli prehliadnuť najrôznejšie značky áut zahraničných výrobcov, ale našli sa aj naše vozidlá značky Tatra. Za každým veteránom sa skrýva jeho príbeh. Jeden nám vyrozprával majiteľ Opla Bujck Eight 51, rok výroby 1947. ,,Vlastním amerického veterána už 18 rokov. Do ČSR bol dovezený v roku 1947 z Ameriky pre veľvyslanca USA Mr. Smitha. Je to opancierovaný, nepriestrelný voz s trojitou vrstvou plechu.„ s vášňou rozpráva Milan Michalík z Krpelian. ,,Autá nie sú pre mňa len záľuba, ale aj práca“, dodáva.

Vozidlá vyštartovali z Ružomberka a postupne prechádzali cez Partizánsku Ľupču, Liptovský Mikuláš následne do Jasnej. Po prestávke motoristi pokračovali späť do Liptovského Mikuláša, spravili si okruh okolo Liptovskej Mary obcami Liptovský Trnovec, Liptovská Teplá, Lisková a Likavka. Tento okruh má zhruba 110-kilometrov.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…etrov-241736

http://ruzomberok.dnes24.sk/…upkov-241746

XIX. ročník Ružomberskej ruže veteránov
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM