Ivana Milanová Samospráva

Ružomberčania odovzdali na mestskom úrade petíciu za zákaz hazardu

Organizátori petície Zastavme hazard v Ružomberku odovzdali dnes na mestskom úrade takmer 11‐tisíc podpisov za zákaz hazardu v meste.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberčania odovzdali na mestskom úrade petíciu za zákaz hazardu
Zdroj: Dnes24.sk

Presne 10 831 podpisov na 624 petičných hárkoch sa podarilo vyzbierať organizátorom petičnej akcie Zastavme hazard v Ružomberku. Požiadavku zakázať prevádzkovanie hazardných hier na území mesta podporila takmer polovica dospelých Ružomberčanov.

„Aby sa mestské zastupiteľstvo zaoberalo našou požiadavkou, potrebovali sme vyzbierať podpisy 30 percent obyvateľov Ružomberka nad 18 rokov, čo predstavuje 7 500 podpisov. Zákonom stanovený počet sme tak výrazne prekročili,“ povedal člen petičného výboru Jaroslav Rakučák. Petíciu podporili aj dve desiatky organizácií, združení a spoločenstiev, ako aj všetci riaditelia základných a stredných škôl v Ružomberku.

V nasledujúcich dňoch zamestnanci mestského úradu overia platnosť podpisov. Potom petíciu postúpia vedeniu mesta, ktoré sa ňou bude zaoberať spolu s mestským zastupiteľstvom.

Podobné petície prebehli alebo prebiehajú aj v ďalších slovenských mestách, napríklad v Bratislave, Galante, Levoči, Nitre, Prešove, Šaštíne či v Dolnom Kubíne. Takmer 60 miest a obcí zakázalo hazardné hry už v minulosti.

FOTO: Simona Plávková

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…proti-237884

http://ruzomberok.dnes24.sk/…lynov-237707

http://ruzomberok.dnes24.sk/…jaren-237881

Ružomberčania odovzdali na mestskom úrade petíciu za zákaz hazardu
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM